Thee Zusje Koffie & More wil graag dat u lekkere koffie zet.

French press koffie zetten wordt ook wel koffie zetten met gebruik van een cafetière genoemd en is een van de meest bekende manieren om koffie te zetten. Met behulp van een klein – vaak van plastic of glas gemaakt – apparaat is het mogelijk om overal waar je wilt prima koffie te zetten.

Dit is compleet anders dan het gebruik van een Filter koffie zoals je in huis hebt!

Echter, veel mensen gebruiken de French press verkeerd en wordt niet het maximale uit hun koffie gehaald…

Introductie in het maken van French Press koffie

Het idee van een French press koffiemachine is eigenlijk erg simpel. Met behulp van de cafetière kun je fijn gemalen koffie mengen met heet water. Hierdoor wordt het extractie proces van de koffie in gang gezet. De pot, waar nu gemalen koffie en heet water in zit, laat je een aantal minuten staan zodat de smaken goed vrijkomen.

Nadat de smaken goed zijn vrijgekomen zet je de deksel op de pot. Hierna kan je langzaam de zeef naar beneden duwen welke de koffie en drank van elkaar scheidt. Wat je hierna overhoudt is een bodem met gemalen koffie en een pot met overheerlijke vers gezette French Press koffie.

Stappenplan voor het zetten van French Press Koffie

In het volgende stuk leggen wij je welke stappen je moet doorlopen om goede en lekkere koffie te zetten met je French Press. Als je deze stappen doorloopt is het makkelijk om heerlijke koffie te maken, dus let goed op!

 1. Zet water op het vuur of zet je waterkoker aan zodat je voor stap 4 kokend water hebt.
 2. Reinig de kan met schoon, heet water.
 3. Schep vervolgens de koffie in de schoongemaakte kan. Wij adviseren om ongeveer 30 gram koffie per 500ml water te gebruiken. Daarnaast adviseren wij om medium maling koffiebonen te gebruiken laat u dat bij  Thee Zusje Koffie & more doen is de maling stand 3 tot 5.
 4. Giet nu het kokend water in de kan erbij. Het kokende water wordt dus over de koffie heen gegoten die je zojuist in de kan hebt gedaan.
 5. Roer nu voorzichtig maar zorgvuldig de kan door zodat de koffie goed mengt met het water. Hierdoor komt het meeste smaak vrij van de koffie.
 6. Plaats de deksel alvast op de kan zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Let op: Nog niet doordrukken met de zeef.
 7. Laat de koffie minimaal 4 minuten intrekken. Het is mogelijk om wat langer te wachten, maar dan koelt je koffie wel af.
 8. Druk nu als laatste de zeef langzaam naar beneden zodat de koffie naar de bodem van je cafetière wordt gedrukt!
 9. Proficiat, je hebt je eerste French Press koffie gemaakt. En nu genieten!

Bij het zetten van French Press is het mogelijk dat er wat kleine koffiedeeltjes achterblijven in je koffie. Dit komt vaak voor en is niet erg. Het doet niet af aan de smaak van je koffie en is vaak moeilijk te voorkomen. Wees dus niet té kritisch op het bakje dat je net hebt gezet.

Wat voor soort koffie is optimaal wanneer je koffie maakt met een French Press methode?

Voor het zetten van de lekkerste French Press koffie onderscheidden wij drie soorten koffie die je kunt gebruiken:

 1. Gebruik zelf gemalen koffie en vers gebrand . Deze mag iets grover zijn en is overheerlijk voor het maken van French Press!
 2. Laat goede kwaliteit koffiebonen malen door ons. Hierdoor worden de bonen fijn genoeg om met een cafetière te gebruiken en worden ze op een professionele manier en ook de koffie bonen vers gebrand.
 3. Als laatste optie kun je kiezen voor Mocca koffieColombia Supremo Bio of Bleu Mountain koffie bonen die wij kunnen malen voor u.

Een aantal tips over je French Press koffie!

 • Wanneer de smaak van koffie niet helemaal naar wens is, is het te adviseren om te gaan spelen met de variabelen. Een aantal opties hiervoor zijn het fijner/grover malen van de bonen, toevoegen van meer/minder water of meer/minder koffie te gebruiken wanneer je het zet. Hier heeft iedereen zijn of haar eigen voorkeuren, dus vindt dit voor jezelf uit!
 • De French Press is perfect voor een overheerlijk kopje koffie op vakantie. Wanneer je lekker op de camping in Frankrijk staat is het een prachtig gevoel om ’s morgens wakker te worden met een vers gezet kopje French Press!

Bij Thee Zusje Koffie & MORE koop je een French Press.

Er zijn verschillende Grote van French Press maar wij hebben er twee op voorraad.

350cc 2 kops French Press of 1 lr. 6 Kops French Press

Mocht u nog vragen hebben dan vernemen wij dit graag we willen graag helpen.