IJsthee recepten

Koele Matcha met munt en bubbels

Ben je al bekend met matchapoeder? Lees dit even

Ingrediënten: voor 2 liter

Matcha Hana Bio Chashaku ( bamboe theelepeltje)

150 ml koud water

2 citroenen

een paar takjes munt

koolzuurhoudend water

ijsblokjes

Hoe maak je het?

Schep drie Chashaku ( bamboe theelepeltje) matcha in een kommetje samen met het koude water. Gebruik een  Chasen (matscha klopper) Klop de matcha op tot de klontjes zijn opgelost.
Snijd de citroenen in schijfjes, was de takjes en kneus de mint, en doe beide in een grote glazen kan (2 liter).
Schenk de matcha in de kan en voeg als laatste het koolzuurhoudende water toe.

Iced Matcha coconut

Koele Matcha Hana Bio met cocos water

Doe 2 Chashaku ( bamboe theelepeltje) matcha in een schaal

Schenk 60ml. koud cocoswater  op de Matscha maar zorg dat er geen klontjes in komt en klop dit mooi licht schuimig met een Chasen (matscha klopper).   geniet!!

Rooibos Gember Citroen

Ingredienten: voor 1 liter ijsthee

10 gr Rooibos gember Citroen thee

80 cc Suiker water

IJsblokjes

1 Citroen de schil er van

2 plaken Verse gember

Blauwenbes of aardbei voor garnering

Bereiding:

Maak de Rooibos thee sterker dan op de verpakking staat, 10 gram 0,500 cc kokend water en meng dat met de suikerwater en laat dit 4 minuten trekken zeven en wat af laten koelen.

Of gebruik de Theemaker.

Schil de citroen met een dun schiller zodat er geen wit van de citroenschil op zit.

In een kan het ijs en citoen schillen er in dan de thee, laat een 1 uurtje koud worden, doe nu de blauwe bes of aarbei erbij.   geniet!!!

Fruitige Meloen IJsthee

Ingredienten:  voor 2 liter IJsthee

8 gr Groene Meloen thee

8 gr Groene Maroco Mint thee

8 gr Turkse vakantie thee

Partjes limoen

100 cc suiker water

IJsblokjes

Bereiding:

Maak de thee soorten op basis van en keer sterker.

Mix de drie thee soorten giet 1 liter warm water (70 graden) toe aan de thee trek deze 3 min.

Of gebruik de Theemaker.

Zeef deze en laat even wat afkoelen.

Snij de limoen in dunne partjes.

Doe de ijsblokjes en de thee bij elkaar in een kan en serveer er partje limoen erbij.

Rooibos Sparkling Ginger BIO

Een heerlijke Verfrissende  Rooibos met Pitaya en vleugje citroen en gember, zowel warm als Ijsthee.

bereiding: Zet deze thee zoals u gewend bent (iets sterker) met onze katoene theezeef 8 gram rooibos voor 1 liter.

Schenk na smaak wat suikerwater, 2 plakjes verse gember en 2 parjes limoen toe ( hou rekening dat als de thee koud is minder smaak heeft).

Laat afkoelen  in de koelkast of doe in een glas veel ijsblokjes en schenk de Rooibos erop Heerlijk!!!!

Of als u kant en klare ijsthee op basis van Fruit Thee  gebruiken wil dan verkoopt Thee zusje deze ook, maar liefst 20 soorten.