Bedankt voor het hebben van Japanse groene thee. Je weet misschien dat Japanse groene thee van hoge kwaliteit zo bijzonder is dat dezelfde theeblaadjes wel 3-4 keer kunnen worden gezet. Het enige wat je hoeft te doen is de watertemperatuur elke keer een beetje te verhogen (als het water kookt, kun je ermee blijven trekken) en je kunt genieten van een volledig palet aan groene theesmaken. Hieronder vind je enkele van onze tips voor het zetten. Thee is echter net zo goed kunst als wetenschap, dus wees niet bang om er zelf van te genieten.
Heet water trekken

- Geschikt voor alle Japanse groene thee
- Hoeveelheid water: 1 theekopje / 180 ml
- Watertemperatuur: 90-100 °C / 194-212 °F
- Hoeveelheid theeblaadjes: 1 eetlepel / 5 gram
- Doe de droge theeblaadjes in een theepot (Kyusu, een Japanse theepot, wordt aanbevolen omdat de theeblaadjes zich dan openen en uitzetten. Elke theepot is echter prima)
- Giet heet water in een theepot in een cirkelvormige beweging om alle theeblaadjes gelijkmatig te laten weken.
- Wacht 25-30 seconden (hoe langer je wacht, hoe langer de thee zal trekken).
- Giet in een kopje en geniet!
Thank you for having Japanese green teal You may know that high quality Japanese green tea is special in a way that the same tea leaves can be steeped 3-4 times. All you need to do is to raise water temperature a bit every time (when you are at boiling temperature, continue steeping with it) and you can enjoy a full palette of green tea flavors. Below are some of our steeping tips. Tea is as much art as if is science, though, so do not be afraid to look for your own way to enjoy it.
Hot Water Steeping
Suitable for all Japanese Green Tea
Water amount: 1 tea cup / 6 oz / 180 cc / 180 ml
Water temperature: 90-10OC / 194-212F degrees
Amount of tea leaves: 1 tablespoon / 5 grams
- Place dry tea leaves in a tea pot (Kyusu, a Japanese tea pot is recommended as it allows tea leaves to open and expand. Any tea pot work fine, though)
- Pour hot water in a tea pot in a circular motic to soak all tea leaves evenly
- Wait for 25-30s (the longer you wait the stre the tea will be)
- Pour into a cup and enjoy!
Warm water trekken
Aanbevolen voor Sencha van hoge kwaliteit
Hoeveelheid water: ongeveer 1/3 kopje (80 ml) Watertemperatuur: 60-70 °C
Hoeveelheid theeblaadjes: 1 eetlepel (5 gram)

- Giet warm water in een lege theepot.
- Zodra de theepot warm is, giet u water in een theekopje om het ook te verwarmen en laat u het water afkoelen.
- Doe de droge theeblaadjes in een theepot en wacht 1 minuut. Geniet intussen van de betoverende theegeur.
- Giet het warme water uit een theekopje in een cirkelvormige beweging terug in de theepot om alle theeblaadjes gelijkmatig te laten weken.
- Wacht 1-1,5 minuut (hoe langer u wacht, hoe sterker de thee zal zijn).
- Giet het water in een kopje en geniet ervan!
Warm water Steeping
Recommended for High Quality Sencha
Water amount: about 1/3 cup 3 oz/80 cc/80 ml Water temperature: 60-70C/140-156F degrees
Amount of tea leaves: 1 tablespoon/5 grams
- Pour warm water into an empty tea pot
- When the tea pot gets warm pour water out into a tea cup to warm it too and cool water in a meanwhile
- Place dry tea leaves in a tea pot and wait for 1 min, during which you can enjoy mesmerizing tea fragrance
- Pour warm water from a tea cup back into a tea pot in a circular motion to soak all tea leaves evenly
- Wait for 1-1.5 min (the longer you wait the stronger the tea will be)
- Pour into a cup and enjoy!
Koud water trekken
Aanbevolen voor Hojicha en Genmaicha
Waterhoeveelheid: 1000 cc / 1 l
Watertemperatuur: 5-20 °C / 41-68 °F
Aantal theeblaadjes: 2 eetlepels / 10 gram

- Gebruik een kan om koude, verfrissende thee te zetten.
- Doe de droge theeblaadjes in een kan (u kunt een zeefje of een theezakje gebruiken om de theeblaadjes bij elkaar te houden).
- Giet koud water over de theeblaadjes in een kan.
- Laat het 2 uur in de koelkast staan.
- Giet het in een kopje en geniet ervan!
Cold Water Steeping
Recommended for Hojicha and Genmaicha
Water amount: 34 oz / 1000 cc / 1 L
Water temperature: 5-20C / 41-68F degrees
Amount of tea leaves: 2 tablespoon / 10 grams
- Use a pitcher to make some cold, refreshing tea
- Place dry tea leaves in a pitcher (you may use a pitcher strainer or a tea bag to keep tea leaves together)
- Pour cold water over tea leaves in a pitcher
- Let it sit in a fridge for 2 hours
- Pour into a cup and enjoy!
IJs trekken
Aanbevolen voor Kabuse Sencha
Hoeveelheid water: 10 ijsblokjes
Watertemperatuur: 0 °C / 0 °C
Hoeveelheid theeblaadjes: 1,5 eetlepel / 8 gram

- Doe de droge theeblaadjes in een glazen kan
- Leg ijsblokjes op de theeblaadjes
- Laat het 1 uur op kamertemperatuur staan zodat het ijs smelt.
Ice Steeping
Recommended for Kabuse Sencha
Water amount: 10 ice cubes
Water temperature: OC / 32F degrees
Amount of tea leaves: 1.5 tablespoon / 8 grams
- Place dry tea leaves in a glass pitcher
- Put ice cubes on top of tea leaves
- Let it sit for 1 hour in a room temperature for ice to melt