Matcha zetten (Matcha drinken) How to Brew Matcha (Drinking Matcha) 

Traditionele methode

Je hebt nodig:

Een bamboe garde (een chasen)

Een theekom (matcha-chawan)

Een maatlepel (chasaku)

Een theezeefje

• Matchapoeder

1. Schep met de pollepel 1½ lepel (ongeveer 2 gram of 1½ theelepel)         Matchapoeder in een zeefje.

2. Zeef het Matchapoeder in je theekom en druk en draai het poeder rond in het zeefje met de pollepel. Dit zorgt ervoor dat er geen klontjes ontstaan ​​en je thee glad wordt.

3. Giet langzaam het hete water (ongeveer 60 ml, 85 °C) in de kom met het Matchapoeder.

4. Gebruik de garde om de Matcha en het water te mengen. Schraap snel de zijkanten van de kop in een cirkelvormige beweging en zorg ervoor dat alle Matchaklontjes gemengd zijn. Ontspan vervolgens je pols en klop de thee snel op met een M- of W-vormige beweging tot de thee schuimig wordt (meestal zo’n 10-15 seconden).

5. Strijk de bubbels glad met de punten van je garde.

How to Brew Matcha (Drinking Matcha) 

Traditional Method

You will need

A bamboo whisk (called a chasen)

A tea bowl (matcha-chawan)

A measuring ladle (chasaku)

A tea strainer

• Matcha powder

  1.   Using the ladle, scoop 1½ ladlefuls (about 2 grams, or 1½ teaspoons) of Matcha powder into a strainer.
  2.   Sift your Matcha powder into your tea bowl, pressing and swirling the powder around the strainer with your ladle. This will ensure there are no clumps so that your tea will be smooth
  3.   Slowly pour the hot water (about 2 ounces/60 ml, 180-190°F/85°C) into the bowl with the Matcha powder.
  4.   Use your whisk to mix the Matcha and water together. Quickly scrape the sides of the cup in a circular motion making sure to mix in all the Matcha clumps. Then relax your wrist and briskly whisk the tea using an “M” or “W” shaped motion until the tea becomes frothy (usually around 10-15 seconds).
  5.   Smooth the bubbles with the tips of your whisk